“Yaramaz Notalar” çocuklar için geliyor

18.08.2020 - 14:31, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2248+ kez okundu.
 

“Yaramaz Notalar” çocuklar için geliyor

Kocaeli Şehir Tiyatroları, 20 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Sekapark’ta “Yaramaz Notalar” isimli oyunuyla çocuklarla buluşacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, pandemi sürecinde halkın moral ve motivasyonunu yükseltmek ve sağlık adına gerekli bilinçlendirmeyi sağlayabilmek adına tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Yeni normalleşme süreciyle birlikte açık havada tiyatro etkinliklerine başlayan ve "Mesafeli Kabare" oyununu seyirci ile buluşturan Kocaeli Şehir Tiyatroları, şimdi de çocuklar için "Yaramaz Notalar" adlı çocuk oyununu sahneye koyuyor.  Açık havada oynanacak olan bu güzel oyun 12 ilçeyi dolaşarak Kocaeli'deki tüm çocuklarla buluşmayı hedefliyor. Pandemi dönemine uygun hijyenik çalışma Yaramaz Notalar’ın bu sevimli macerası aynı zamanda maske, mesafe ve hijyene dikkat çekerek çocukları hem eğlendirmeyi hem de bilinçlendirmeyi hedefliyor. Hayal Şahin tarafından yazılan müzikli oyun, kurum sanatçılarından olan Ozan Şahin tarafından sahneleniyor. Oyunu hazırlarken pandemi sürecinin getirdiği tüm kurallara uyulurken; sahne dezenfekte edildi, çalışan tüm ekibin belli aralıklarla ateşi ölçüldü, maske ve sosyal mesafe kuralına özen gösterildi. “Yaramaz Notalar” isimli çocuk oyunu, 20 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Sekapark Uçurtma Tepesi’nde sizleri bekliyor. Çocuklara vermek istediğimiz mesaj “Yaramaz Notalar” isimli çocuk oyunu hakkında bilgiler veren Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı ve yönetmen Ozan Şahin’in ortak düşünceleri şu oldu; "Oyunu izleyen çocuklara vermek istediğimiz mesaj, hayallerinden vazgeçmemeyi ve sevdikleri işi yapmaları gerektiğidir. Sorumluluk kavramı üzerinde düşünmeleri ve bu bilinci iletmek istiyoruz. Çünkü sanatın var olmadığı toplumlarda, toplumsal bilincin ve hoşgörünün azaldığını görmekteyiz. Bu doğrultuda oyunumuzda müzik olmazsa toplumda ne gibi eksikler olacağını cevaplamış olduk.”
Kocaeli Şehir Tiyatroları, 20 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Sekapark’ta “Yaramaz Notalar” isimli oyunuyla çocuklarla buluşacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, pandemi sürecinde halkın moral ve motivasyonunu yükseltmek ve sağlık adına gerekli bilinçlendirmeyi sağlayabilmek adına tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Yeni normalleşme süreciyle birlikte açık havada tiyatro etkinliklerine başlayan ve "Mesafeli Kabare" oyununu seyirci ile buluşturan Kocaeli Şehir Tiyatroları, şimdi de çocuklar için "Yaramaz Notalar" adlı çocuk oyununu sahneye koyuyor.  Açık havada oynanacak olan bu güzel oyun 12 ilçeyi dolaşarak Kocaeli'deki tüm çocuklarla buluşmayı hedefliyor.

Pandemi dönemine uygun hijyenik çalışma

Yaramaz Notalar’ın bu sevimli macerası aynı zamanda maske, mesafe ve hijyene dikkat çekerek çocukları hem eğlendirmeyi hem de bilinçlendirmeyi hedefliyor. Hayal Şahin tarafından yazılan müzikli oyun, kurum sanatçılarından olan Ozan Şahin tarafından sahneleniyor. Oyunu hazırlarken pandemi sürecinin getirdiği tüm kurallara uyulurken; sahne dezenfekte edildi, çalışan tüm ekibin belli aralıklarla ateşi ölçüldü, maske ve sosyal mesafe kuralına özen gösterildi. “Yaramaz Notalar” isimli çocuk oyunu, 20 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Sekapark Uçurtma Tepesi’nde sizleri bekliyor.

Çocuklara vermek istediğimiz mesaj

“Yaramaz Notalar” isimli çocuk oyunu hakkında bilgiler veren Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı ve yönetmen Ozan Şahin’in ortak düşünceleri şu oldu; "Oyunu izleyen çocuklara vermek istediğimiz mesaj, hayallerinden vazgeçmemeyi ve sevdikleri işi yapmaları gerektiğidir. Sorumluluk kavramı üzerinde düşünmeleri ve bu bilinci iletmek istiyoruz. Çünkü sanatın var olmadığı toplumlarda, toplumsal bilincin ve hoşgörünün azaldığını görmekteyiz. Bu doğrultuda oyunumuzda müzik olmazsa toplumda ne gibi eksikler olacağını cevaplamış olduk.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.