Mustafa Bozbey
Mustafa Dündar

Yenimahalle'de konutlarda dezenfekte işlemi

25.06.2020 - 12:46, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2570+ kez okundu.
 

Yenimahalle'de konutlarda dezenfekte işlemi

Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan sağanak yağışsonrasında su baskınına uğrayan konut ve dükkanlarındezenfekte ve ilaçlamaişlemini gerçekleştiriyor.

Başkent genelinde etkili olan sağanak yağış sonrasında sel sularından kaynaklanan mağduriyetleri gidererek vatandaşa yardım elini uzatan Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede selden etkilenen konutlarda suların boşaltılması ile birlikte haşere ve hastalık riskine karşı ilaçlama çalışması yürütüyor. 5 ekiple 200 noktada dezenfekte işlemi Sel felaketinin yaşandığı ilk dünden bu yana ev ve dükkanların boşaltılması ve su tahliyesini işlemini aralıksız sürdüren ekipler, halk sağlığına öncelik vererek 5 ekip ve 25 personelle; Varlık Mahallesi, Yenimahalle merkez, Tepealtı Mahallesi, Kentkoop ve Uğur Mumcu Mahallelerinde bulunan 200 noktada ilaçlama çalışması yapıyor Yaşar, “İlk günden bu yana vatandaşın yanındayız” Sağanak yağış sonrasında evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların yanında olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “ İlçemizde günlerce süren sağanak yağış sonrasında evleri sel suyu ile dolan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla tüm birimlerimiz teyakkuza geçmiş durumdadır. Geçtiğimiz günlerde hasar gören 70’e yakın haneyi tek tek gezen ekiplerimiz hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. Gücümüz yettiğince hasarlarını karşılamaya çalışacağız.Sel sularının boşaltılması ile birlikte oluşacak hastalık riskine karşın ekiplerimiz, başvuru yapan ve personelimiz tarafından tespit edilen konutların ilaçlama ve dezenfekte işlemini ilk günden bu yana aralıksız sürdürüyor. Yaşanan sel felaketi sonrasında sıkıntılı günler yaşayan, mağdur olan vatandaşın yanındayız” şeklinde konuştu.    
Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan sağanak yağışsonrasında su baskınına uğrayan konut ve dükkanlarındezenfekte ve ilaçlamaişlemini gerçekleştiriyor.

Başkent genelinde etkili olan sağanak yağış sonrasında sel sularından kaynaklanan mağduriyetleri gidererek vatandaşa yardım elini uzatan Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede selden etkilenen konutlarda suların boşaltılması ile birlikte haşere ve hastalık riskine karşı ilaçlama çalışması yürütüyor.

5 ekiple 200 noktada dezenfekte işlemi

Sel felaketinin yaşandığı ilk dünden bu yana ev ve dükkanların boşaltılması ve su tahliyesini işlemini aralıksız sürdüren ekipler, halk sağlığına öncelik vererek 5 ekip ve 25 personelle; Varlık Mahallesi, Yenimahalle merkez, Tepealtı Mahallesi, Kentkoop ve Uğur Mumcu Mahallelerinde bulunan 200 noktada ilaçlama çalışması yapıyor

Yaşar, “İlk günden bu yana vatandaşın yanındayız”

Sağanak yağış sonrasında evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların yanında olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “ İlçemizde günlerce süren sağanak yağış sonrasında evleri sel suyu ile dolan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla tüm birimlerimiz teyakkuza geçmiş durumdadır. Geçtiğimiz günlerde hasar gören 70’e yakın haneyi tek tek gezen ekiplerimiz hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. Gücümüz yettiğince hasarlarını karşılamaya çalışacağız.Sel sularının boşaltılması ile birlikte oluşacak hastalık riskine karşın ekiplerimiz, başvuru yapan ve personelimiz tarafından tespit edilen konutların ilaçlama ve dezenfekte işlemini ilk günden bu yana aralıksız sürdürüyor. Yaşanan sel felaketi sonrasında sıkıntılı günler yaşayan, mağdur olan vatandaşın yanındayız” şeklinde konuştu.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.