Yenişehir şimdi de berber ve kuaförleri dezenfekte ediyor

07.05.2020 - 13:37, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3981+ kez okundu.

Yenişehir şimdi de berber ve kuaförleri dezenfekte ediyor

Yenişehir Belediyesi, 7 Mart tarihinde başlattığı korona virüsü ile mücadele kapsamını genişleterek devam ediyor. Belediye dezenfekte ekipleri şimdi de 11 Mayıs’ta hizmet vermeye başlayacak olan berber ve kuaför salonlarında dezenfeksiyon işlemlerine başladı. Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir’deki berber ve kuaför işletmelerinin tamamını dezenfekte edeceklerini söyledi.

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 21 Mart 2020 tarihinde faaliyetleri durdurulan berber ve kuaförlerin 11 Mayıs Pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.Yenişehir Belediyesi, korona virüsü tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır ilçede kapalı olan berber ve kuaför salonlarını, esnafa katkı sunmak ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla dezenfekte etmeye başladı.   Yenişehir Belediyesi ekipleri Başkan Abdullah Özyiğit’in talimatıyla ilçedeki berber ve kuaför salonlarında dezenfeksiyon işlemlerine başladı. Ekipler Yenişehir’de faaliyet gösteren berber ve kuaförleri tek tek arayarak dezenfeksiyon yapmak için randevu alıyor, ardından işletmeler baştan aşağı titizlikle strilize ediliyor. Dezenfekte işlemlerinde güçlü ve hızlı dezenfeksiyon sağlayan, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen ozon gazı kullanılıyor. Dezenfeksiyon ekiplerine iş sağlığı ve güvenliği uzmanı da eşlik ediyor. Yenişehir Belediyesinin bu uygulaması berber ve kuaför esnafını da mutlu etti.   Başkan Özyiğit, “Riskleri en aza indirmek yoğun bir çalışma içerisindeyiz”   Yenişehir’de korona virüsüne geçit vermediklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Pazartesi günü açılacak olan berber ve kuaför salonlarında vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın sağlığını korumak için dezenfeksiyon çalışmalarına başladık. İlçemizde korona virüsüne geçit vermeyeceğiz, riskleri en aza indirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandığı yerleri düzenli bir şekilde dezenfekte ediyoruz ”dedi. Korona virüsüne karşı hummalı bir mücadele yürüten Yenişehir Belediyesi pazar yerlerini, muhtarlıkları, aile sağlığı merkezlerini, kamu kurum ve kuruluşları, cadde ve sokakları, çöp konteynerlerini, postaneleri, bankalar ve kargo şubeleri gibi yoğun olarak kullanılan yerleri belirli program ve periyotlar ile dezenfekte etmeye devam ediyor.
başladı.

Başkan Özyiğit, “Riskleri en aza indirmek yoğun bir çalışma içerisindeyiz”