Yıldırım’da kış çiçekleri toprakla buluşuyor

ÇEVRE 29.11.2020 - 10:52, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 1594+ kez okundu.

Yıldırım’da kış çiçekleri toprakla buluşuyor

Şehir estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de ilçenin güzelliğine güzellik katıyor. Yıldırım’a parklar ve dinlenme alanları kazandırmayı sürdüren Yıldırım Belediyesi, görsel güzelliğe yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu çerçevede parklara ekilen her mevsime uygun çiçekler ilçeye ayrı bir güzellik katıyor. Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, içinde bulunduğumuz kış mevsimine karşı ağaç ve çim alanlarında dip açımı, gübreleme ve deforme olan ağaçların yenilenmesi ile parkların temizliğini gerçekleştirerek hem ağaçlar ve bitkileri koruma altına alıyor hem de yapılan budama çalışmaları ile ağaçların sağlıklı kalmasını sağlıyor. İlçemizi zenginleştiriyoruz Yıldırım’ın sürdürülebilir çevre stratejisi kapsamında mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli aralıkla yapıldığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarını belirtti. Şehirlerin zenginliğinin parkların ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılı olduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaştıkları, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz. Bir şehirde parklar ne kadar fazla ise insanlar o kadar mutludur. Yıldırım’ın yeşil ve güzel bir şehir olabilmesi için Yıldırım Belediyesi olarak her fırsatta yaptığımız çalışmalarla çevreye verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Çevrenin korunması ve yaşatılması projesi içerisinde yer alan ‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek adına ağaçlandırma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçemizi zenginleştiriyoruz