Yıldırım Belediyesi
Bay Şeffaf
Köşe Yazarı
Bay Şeffaf

Belediyelerin Gereksiz SMS Maliyetleri: Tasarruf Zamanı Gelmedi mi?

Son zamanlarda belediyelerin vatandaşlara bilgilendirme amaçlı attığı SMS'lerin sayısında artış gözlemleniyor. Bu durum, vatandaşlarda rahatsızlık yaratırken, belediyeler için de önemli bir maliyet kalemine dönüşüyor. SMS'lerin bilgilendirme amacıyla kullanılması elbette ki faydalı olabilir. Aniden oluşan trafik yoğunlukları, su kesintileri gibi acil durumlarda vatandaşlara haber vermek için SMS kullanılabilir. Fakat her gün, önemsiz ve tekrarlayan mesajlar göndermek hem vatandaşları bezdiriyor hem de belediyelerin bütçelerini zorluyor. Örneğin, bazı belediyeler her ay çöp toplama günlerini hatırlatan SMS'ler gönderiyor. Bu bilgiler zaten çöp kutularına yapıştırılmış etiketlerde yer alıyor. Aynı şekilde, bazı belediyeler her hafta sonu park yasaklarını hatırlatan SMS'ler gönderiyor. Bu bilgiler de park girişlerinde tabelalarda yer alıyor. Bu tür tekrarlayan ve önemsiz mesajlar yerine, belediyeler mobil uygulamalar veya web siteleri aracılığıyla daha kapsamlı ve güncel bilgiler sunabilirler. Ayrıca, vatandaşlar ilgi alanlarına göre hangi tür mesajları almak istediklerini seçebilecekleri bir sistem de kurulabilir. Belediyelerin SMS maliyetlerini düşürmek için yapabilecekleri başka şeyler de var. Örneğin, daha az mesaj göndermek için mesajları birleştirmeye çalışabilirler. Ayrıca, daha uygun fiyatlı SMS sağlayıcıları ile görüşebilirler. Sonuç olarak, belediyelerin SMS maliyetlerini düşürmek için acil adımlar atması gerekiyor. Bu durum hem vatandaşların memnuniyetini artıracak hem de belediyelerin bütçelerine katkıda bulunacaktır.
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2024 - Çarşamba

Belediyelerin Gereksiz SMS Maliyetleri: Tasarruf Zamanı Gelmedi mi?

Yazıya ifade bırak !