Engelli bireyler için örnek destek çalışması

Eğitim 27.03.2024 - 13:57, Güncelleme: 27.03.2024 - 13:57 666+ kez okundu.

Engelli bireyler için örnek destek çalışması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yatağa bağımlı ya da tekerlekli sandalye kullanan ihtiyaç sahibi engelli bireyler için örnek bir destek çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Özel Gereksinimliler Şube Müdürlüğü ile Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) iş birliğiyle yeni bir destek çalışması başlatıldı.   Buna göre yatağa bağımlı ya da tekerlekli sandalye kullanan ihtiyaç sahibi engelli bireylerin gündelik yaşamlarında en çok kullandıkları kıyafet olan eşofman takımları, ESMEK atölyelerindeki kursiyerler tarafından dikiliyor. 71 Evler ESMEK Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerin ve eğitmenlerin yoğun çalışma yürüttüğü uygulamada ortaya çıkan ürünler engelli bireyler ve aileleri tarafından da çok beğenildi. Dikilen eşofman takımları, engelli bireylere ve ailelerine belediye yetkilileri tarafından teslim ediliyor. İhtiyaç sahibi engelli bireyler ve aileleri, “Özellikle gündelik yaşamda eşofman takımları bizim için çok önemli. Ancak, çok pahalı ve almakta zorlanıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda da destek çalışması başlatarak yanımızda olmaya devam ediyor. Başta Hocamız, Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e ve tüm emek verenlere çok teşekkür ederiz. Önemli bir sorunumuz daha çözüldü.” dediler.

Eskişehir HABERİ