Mehmet Erte ile Yazarlık Atölyesi başlıyor

14.09.2020 - 11:49, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2338+ kez okundu.
 

Mehmet Erte ile Yazarlık Atölyesi başlıyor

Küçükçekmece Belediyesi, yazıya gönül veren ve kendini ifade etmekte kaleminin mucizesine inanan edebiyat tutkunlarını, Halkalı Çamlık'taki Millet Kütüphanesi'nde Varlık Dergisi Editörü Şair ve Yazar Mehmet Erte ile “Kurmacanın Doğası” Yazarlık Atölyesi'nde bir araya getiriyor.

Küçükçekmece Belediyesi, yazıya gönül veren ve kendini ifade etmekte kaleminin mucizesine inanan edebiyat tutkunlarını, Halkalı Çamlık'taki Millet Kütüphanesi'nde Varlık Dergisi Editörü Şair ve Yazar Mehmet Erte ile “Kurmacanın Doğası” Yazarlık Atölyesi'nde bir araya getiriyor. Sahte, Suyu Bulandıran Şey, Alçalma gibi eserleriyle günümüzün popüler yazarlarından olan Mehmet Erte, sanat, editörlük ve yayıncılık üzerine bilgi ve deneyimlerini yaratıcı yazarlık atölyesinde Küçükçekmecelilerle paylaşacak. Katılım 20 kişiyle sınırlı  19 Eylül'de başlayacak ve dört hafta boyunca devam edecek atölyede yazar,  "Postmodern doğdu diye modern öldü mü?", "Olay örgüsü öyle gerektiriyor diye cinayet işlenir mi?”, “Kurmaca karakterler için gözyaşı dökebilir miyiz?” gibi başlıklarla kurmacanın temel kavramlarını, katılımcılarla disiplinlerarası ilişki içinde tartışarak, sanatın öyküsüyle birlikte ele alacak. Son başvuru 17 Eylül Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilecek atölyeye başvurular, 444 43 60/8985 numaralı telefondan gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi 17 Eylül olan atölye, pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafeye uygun olarak 20 kişiyle gerçekleştirilecek. Yazarlık atölyeleri, alanında tanınmış yazarların katılımıyla yıl boyunca devam edecek. Atölye programı 19 Eylül Cumartesi Saat  17.oo – 19.oo Postmodern doğdu diye modern öldü mü? Özgün bir sanata gerçekten hazır mıyız? / Deneyselin geleneği 26 Eylül Cumartesi Saat  17.oo – 19.oo Olay örgüsü öyle gerektiriyor diye cinayet işlenir mi? Kurmacanın matematiği: Sözleşme, olay örgüsü, çatışma, vd. 03 Ekim Cumartesi Saat  17.oo – 19.oo Kurmaca karakterler için gözyaşı dökebilir miyiz? Özdeşleşme sorunu / Karaktere dair mitler / Gerçek karakterler ile kurmaca karakterler arasındaki farklar / Yazarın ölümü, anlatıcının doğuşu 10 Ekim Cumartesi Saat  17.oo – 19.oo Hasta olarak yazar, hastalık belirtisi olarak edebiyat Etkin okuma / Psikanalitik okuma / Metin çözümlemesi  
Küçükçekmece Belediyesi, yazıya gönül veren ve kendini ifade etmekte kaleminin mucizesine inanan edebiyat tutkunlarını, Halkalı Çamlık'taki Millet Kütüphanesi'nde Varlık Dergisi Editörü Şair ve Yazar Mehmet Erte ile “Kurmacanın Doğası” Yazarlık Atölyesi'nde bir araya getiriyor.

Küçükçekmece Belediyesi, yazıya gönül veren ve kendini ifade etmekte kaleminin mucizesine inanan edebiyat tutkunlarını, Halkalı Çamlık'taki Millet Kütüphanesi'nde Varlık Dergisi Editörü Şair ve Yazar Mehmet Erte ile “Kurmacanın Doğası” Yazarlık Atölyesi'nde bir araya getiriyor. Sahte, Suyu Bulandıran Şey, Alçalma gibi eserleriyle günümüzün popüler yazarlarından olan Mehmet Erte, sanat, editörlük ve yayıncılık üzerine bilgi ve deneyimlerini yaratıcı yazarlık atölyesinde Küçükçekmecelilerle paylaşacak.

Katılım 20 kişiyle sınırlı 

19 Eylül'de başlayacak ve dört hafta boyunca devam edecek atölyede yazar,  "Postmodern doğdu diye modern öldü mü?", "Olay örgüsü öyle gerektiriyor diye cinayet işlenir mi?”, “Kurmaca karakterler için gözyaşı dökebilir miyiz?” gibi başlıklarla kurmacanın temel kavramlarını, katılımcılarla disiplinlerarası ilişki içinde tartışarak, sanatın öyküsüyle birlikte ele alacak.

Son başvuru 17 Eylül

Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilecek atölyeye başvurular, 444 43 60/8985 numaralı telefondan gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi 17 Eylül olan atölye, pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafeye uygun olarak 20 kişiyle gerçekleştirilecek. Yazarlık atölyeleri, alanında tanınmış yazarların katılımıyla yıl boyunca devam edecek.

Atölye programı

19 Eylül Cumartesi
Saat  17.oo – 19.oo Postmodern doğdu diye modern öldü mü?
Özgün bir sanata gerçekten hazır mıyız? / Deneyselin geleneği

26 Eylül Cumartesi
Saat  17.oo – 19.oo Olay örgüsü öyle gerektiriyor diye cinayet işlenir mi?
Kurmacanın matematiği: Sözleşme, olay örgüsü, çatışma, vd.

03 Ekim Cumartesi
Saat  17.oo – 19.oo Kurmaca karakterler için gözyaşı dökebilir miyiz?
Özdeşleşme sorunu / Karaktere dair mitler / Gerçek karakterler ile kurmaca karakterler arasındaki farklar / Yazarın ölümü, anlatıcının doğuşu

10 Ekim Cumartesi
Saat  17.oo – 19.oo Hasta olarak yazar, hastalık belirtisi olarak edebiyat
Etkin okuma / Psikanalitik okuma / Metin çözümlemesi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.