Otizm Orkestrası ve Korosu gönülleri fethetti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.06.2019 - 19:04, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2457+ kez okundu.

Otizm Orkestrası ve Korosu gönülleri fethetti

İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu Konseri Seferihisar Belediyesi’nin destekleri ile Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleşti. Toplum İletişimi Danışmanı Adem Kuyumcu’nun konuşması ile başlayan program İZOT’un konseri ile devam etti. Müzikolog Dr. Orçun Berrakçay şefliğinde 18 Nisan 2013 tarihinde kurulan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) en önemli hedefleri olan “Müzik Otizm” olarak müzikle herhangi bir şekilde uğraşan, şarkı söylemeyi seven, müzik eğitimi alan veya alamayan otizm tanılı çocukları ve gençleri bir araya getirmek olan derneğin, otizmli bireylerden kurulmuş en büyük orkestra ve koro olarak Sığacık’ta gerçekleştirdikleri konser izleyicilerin içini ısıttı. Konser boyunca Türk pop müziğinden seçme şarkılar seslendirildi. Seferihisar Belediyesi ve Engelsiz Seferihisar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğin sonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Nuriye Hepterlikçi teşekkür belgelerini Engelsiz Seferihisar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güler Gencer’den aldı. Engelsiz Seferihisar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Göllü İZOT Şefi Orçun Berrakçay’a ve Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Topçu Adem Kuyumcu’ya teşekkür belgelerini takdim etti.