Turgutlu AAT İçin ‘Geçici Faaliyet Belgesi’ Alındı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2019 - 18:26, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2200+ kez okundu.

Turgutlu AAT İçin ‘Geçici Faaliyet Belgesi’ Alındı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesinde 46 milyon TL yatırımla inşa ettiği atıksu arıtma tesisini çevreye ve çalışma standartlarına duyarlı bir şekilde başarıyla işletiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, tesisi incelmesinin ardından geçici faaliyet belgesi verdi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde 18 atıksu arıtma tesisini başarıyla işletiyor. Yeni inşa edilen tesisleri de verimli bir şekilde işletmek için çalışmalarını yürüten MASKİ, Turgutlu ilçesine 46 milyonluk yatırımla yaptığı atıksu arıtma tesisinin geçici faaliyet belgesini aldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından tesisteki incelemelerin ardından geçici faaliyet belgesi kuruma verildi. “Tesislerimizi çevre mevzuatına uygun bir şekilde işletiyoruz” MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Manisa’yı daha sağlıklı bir çevreye kavuşturmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, “Gediz ve Bakırçay Havzalarını özlenen temiz günlerine kavuşturmak için çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda bir yıl geçerliliği olan Geçici Faaliyet Belgesini aldık. Tüm tesislerimizde bu süreçleri takip ediyoruz ve tesislerimizi çevre mevzuatına uygun bir şekilde işletiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar ile ilimizin kaderi değişiyor” dedi.